lauantai 29. syyskuuta 2012

Pyörä pakattu, matka voi alkaa!

Cervelo laukussaan

Kilpapyörän kuljettaminen matkalla on aina mielenkiintoinen prosessi. Pakkaaminen käy yleensä sujuvasti, mutta muutama asia kannattaa muistaa. Älä laita spray-ketjurasvaa laukkuun, äläkä renkaan täyttämiseen tarkoitettuja hiidioksipatruunoita; ne poistetaan turvatarkastuksessa. Kisapaikalla järjestäjät tietävät, että patruunoista voi pyytää melkein mitä kehtaa. Kalmarissa yksi patruuna maksoi 15€, kun niitä normaalisti kaupasta saa kympillä kaksi. Laukulle kannattaa varata paikka etukäteen, jos se vain on mahdollista.

Minulla ensimmäinen kommellus oli Sydneyn kentällä 2004, kun laukkua piti keventää muistaakseni 7kg toiseen laukkuun. Silloin ei kuljettaminen maksanut vielä mitään. Ylipakkaamista kannattaa kuitenkin välttää. Toisella Australian reissulla kuljettaminen kuului lentolipun hintaan aina paluumatkan Hongkongin lentokentälle asti, jolloin virkailija pyysi 500€ ylipainomaksua. Kun en puolen tunnin tinkaamisen jälkeen edelleenkään suostunut maksamaan, toinen virkailija sanoi, että 250€ on pakko maksaa. Se maksun virallisuudesta. Hermostuneen vaimon ja lähenevän koneenlähdön takia tuo summa oli maksettava. Paluumatkalla koneessa istui ärtynyt ja 250 euroa köyhempi triathlonisti.

Lanzaroten paluulennolle 2010 oli vaikeuksia saada Juuson laukku mahtumaan, vaikka sillekin oli paikka tilattu etukäteen. Asia saatiin kuitenkin sovittua.  Tänä syksynä Kalmariin mennessä soitin Blue1:n palvelunumeroon (ilmeisesti Viroon) ja varasin paikan sekä omalle että Juuson laukulle. Kysyin, onko asia kunnossa ja maksu ok. Virkailija sanoi, että kaikki on kunnossa, eikä maksa mitään. Kuopion kentällä lähtöselvityksessä ilmoitettiin, että maksu on 90€ suuntaansa, kun lentolippu oli maksanut 120€. Ajattelimme, että jostakin se kate on otettava ja taas oli ennakosta poiketen maksettava tuo summa.

Nyt minulla on parikin vahvistusta sähköpostissa American Airlinesilta, maksu on noin 100 € suuntaansa. Matka alkaa aamulla ja toivotaan, että kaikki menee hyvin ja  saavumme sunnuntai-iltana Hawaijilla. Täällä Suomessa eletään silloin jo maanantai-aamua.

Auto suunniteltu laukun mukaan. Mazda 6:een mahtuu kaksi laukkua.
Valmiina matkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti