keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Valmistautumista H-hetkeen

Jokainen triathlonisti tietää tämän tunteen. Kisa alkaa lähestyä ja tankkaaminen on menossa, lihakset turpoavat ja olo tuntuu vähän lössähtäneeltä. Tämä on osa tätä lajia eli pitää osata ottaa rennosti sekä muistaa syödä ja juoda tarpeeksi. Aina se ei ole niin helppoa. Tankkaaminen jatkuu vielä huomisen ja perjantaina siirryn jo normaaliin, joskin hiilihydraattipainoitteiseen ruokaan. Tankkaamisen suoritan Fastin tuotteilla eli hiilarijauheella ja lisään mukaan heraproteiinijauhetta. Ei se niin ihmeelistä ole ja tuotteet löytyy marketin hyllyltä.Tänään vein Cervelon (pyöräni) tallin huoltoteltalle ja siellä mekaanikot lupasivat laittaa sen viimeisen päälle kuntoon. Niin olivat myös tehneet. Vaihteet ja jarrut toimivat kuin unelma ja muutenkin pyörä on valmis kisaan. minusta tuo oli hyvä palvelu Cervelon porukalta ja kaikki oli ilmaista kisaan osallistuvalle. No ehkä se vähän näkyy pyörän hinnassa. En tiedä onko muilla merkeillä samanlaista palvelua.

 
 


Kun pyörän noutamisen jälkeen odottelin rantakadun varressa Ullaa ja Ninaa, pari nuorta jenkkineitoa tuli juttelemaan kanssani ja kyselivät kaikkea triathlonin harrastamisesta. He kertoivat olevansa paikallisesta yliopistosta. Ja ei aikaakaan, kun he olivat lähteneet, tuli nuori neito Norjasta ja toinen Missisipistä sekä poika Mosambikista ja tarina alkoi uudelleen. Minä jo ajattelin, että olenpa tänään suosittu. Jutustelun lopussa he kysyivät saavatko he rukoilla minulle voimia Ironmanin suorittamiseen. Tottakai annoin luvan. Siinä minä istuin ja kolme nuorta rukoilivat silmät kiinni minulle voimia Iromanin suorittamiseen. Mietin, mitähän tapahtuisi Suomessa, jos Kuopio triathlonissa tai Joroisissa, joku tekisi vastaavaa Expo-alueella 

Tänään tein viimeistelyharjoituksen pyörällä eli 1 h 30 minuuttia rauhallista ajoa. Välillä oli kaksi vetoa (2min Ironman vauhtia+2min ½Triathlon vauhtia+1min 1/4 kisa vauhtia+2min verra). Menomatka kohti Hawia oli myötätuulta ja siinä ei tarvinnut kuin ohjailla. Tulomatkalla tuuli vaikeutti kulkua mutta ei kuitenkaan kovin pahasti. Minusta täällä ei ole ollut niin kovaa tuulta kuin Lanzarotella. Toivotaan, ettei myöskään kisäpäivänä.   Kisajärjestelyt täällä ovat todella valtavat. Expo alueella on varmasti kaikki merkit ja mallit edustettuina ja tarjolla on kaikkia mahdollisia urheilujuomia sekä energiapatukoita. Rantakadulla on kilometrin välein eri tuotteita tarjolla eli tarvitse ottaa omia juomia tai geelejä mukaan, kun lenkille lähtee. Ullalla on ollut loistavat mahdollisuudet treenata uintia, kun altaassa on kokoajan ollut oma rata käytössä.

 
 

3 kommenttia:

 1. Hahaa, huomasin että ton ison plakaatin alareunaan oli ilmestynyt HURULA nimi. Niin pitääkin. Kuopiossa on lunta, kun tulette mitali kaulassa kotiin. Tuuli kääntyi pohjoiseen ja tuli melkein Pilpalla vilu.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä kisaan!

  Taitaa siellä koko saari elää nyt kunnon kisahuumassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Jouni
   Minäkään en huomannut tuota Ninan källiä ja arvaa oliko sillä hauskaa. Täällä on kyllä sellainen tunne, että Kuopiossakin on kesä. Ajatellaan posiitiivisesti ensi kesä lähestyy jo kovaa vauhtia.

   Poista