tiistai 13. marraskuuta 2012

Kuukausi Ironmanin jälkeen

Tänään on kulunut kuukausi Hawaiin kisasta. Olenko palautunut kisasta?...kyllä kai... siis aika epävarma vastaus. Itsestäni tuntuu todellakin siltä, että olen palautunut mutta tuntuu kuitenkin hullulta aloittaa treenaaminen ikäänkuin alusta. Mihinkähän se kunto on kadonnut? Oikea vastaus lienee se, ettei kunto ole mihinkään kadonnut, mutta tuntuma ja hermotus ei vielä oikein toimi. Treenaamisen olen pikkuhiljaa aloittanut mutta juoksuharjoituksia en ole pariin viikkoon tehnyt.

Yhden asian huomasin jälleen, ja ikäväkyllä jälleen kantapään - paremminkin akillesjänteen ja olkapään kautta. En ole venyttellyt lainkaan Hawaiin jälkeen ja akillesjänne kipeytyi pari viikkoa sitten liukkaalla juostessa. Olkapää on ollut kipeä, johtuen uinnin aiheuttamasta rasituksesta. Kuten muutaman kerran aiemminkin venyttely unohtui tai oikeasti olin niin laiska, etten viitsinyt venytellä kun en treenannutkaan kunnolla. Sitä saa mitä tilaa! Nyt olen parina iltana venytellyt perinteisesti kymppiuutisten ajan ja kas kummaa, akillesjänteen kipu hellitti, samoin olkapää tuntuu paremmalta. Uskokaa tai älkää mutta venyttely kannattaa, vaikka ei triathlonistin tarvitse mikään "Comanezzi" ollakkaan.

Tänään kävimme Ullan kanssa etsimässä kestävyyttä Puijon metsästä. Sinne on piilotettu valtavasti kestävyyttä ja hyvää kuntoa, jota olisi kyllä kiva hiihtämällä hankkia. Mutta nyt kun ei ole lunta, muuta kuin muutaman sadanmetrin ladulle, on kiva kiertää sauvat kädessä ympäri Puijoa ja välillä ottaa muutama mäkiveto. Sykkeet pidin kyllä turvallisesti pk:n puolella. Uimalla kuntoon kamppanja on edelleen voimassa ja huomenna onkin TT AquaTerran parituntinen "vesiralli" tiedossa. WattBike tulee myös tutuksi talven aikana, mutta kyllä sitä lunta saisi jo tulla. Tulisi kunnon talvi aina yhdessä yössä ja häipyisi sitten keväällä yhtä nopeasti, kuka tätä marraskuuta kaipaisi.

Ps: Tänään asensin uuden tosi kirkkaan valon maastopyörään, valoa kansalle joka pimeydessä vaeltaa.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti