torstai 6. joulukuuta 2012

Hyvää itsenäisyyspäivää-on hienoa olla suomalainen

 
 
 
 


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille  lukijoille. Aake Kallialan haastattelussa linnanjuhlissa tuli esille kaikki mitä haluaisin sanoa. Hän kertoi omasta isästään, joka oli sodassa parhaan nuoruutensa. Viisi vuotta aina 25 vuotiaaksi asti. Minun isäni oli syntynyt 1920 eli joutui armeijaan muistaakseni vuonna 1939 ja vapautui 1944, siinä se paras nuoruus sitten meni maata puolustaessa. Ajat ovat muuttuneet samoin sukupolvet, mutta en varmaan ole väärässä jos sanon, että minun sukupolvesta eikä nuoremmista olisi vastaavaan. Toivottavasti emme koskaan joudu kokemaan mitään vastaavaa tai edes siihen päin viittaavaa. Linnanjuhlissa oli muutamia tuttujakin, vuoden palomies Tuomo Halmeslahti ja kansanedustaja Pauli Kiuru sekä ministeri Alexander Stubb. Toimittaja tunnisti Paulin ja mietti mitä lajia hän on harrastanut "ai niin teräsmies", toimittaja tokaisi.

Meidän perheen itsenyyspäivää kuuluu perinteinen vierailu naapuriin glögijuhliin. On hiemoa, kun on perinteitä. Tätä perinnettä on jatkunut nyt  neljätoista vuotta ja naapureina olemme asuneet kohta kolmetoista vuotta. Muuta ohjelmaa meillä oli "yllättäen" triathlonharjoittelu. Mitäpä muutakaan osaisin tehdä. Menimme veljesten kanssa salille ja ohjelmassa oli sisäpyöräilyä, juoksua ja koripalloa. Akin kanssa teimme yhdistelmäharjoituksen 25min wattbikellä pk sykkeellä+25min juoksumatolla pk sykkeellä+20min wattbike (10min pk IIalue+10min vk)+juoksu 20min (10 pkII+10min vk). Tällä tavalla rytmittäen ja vauhtia muutellen aika meni nopeasti eikä harjoitus tuntunut puuduttavalta. Mika innostui myös vetämään oman harjoituksen (30min wattbike+2km juoksu) ja arvaatteko kenen sykkeestä tuo yksi kuva on?

Toivottavasti lunta tulee pian lisää, jotta pääsemme hiihtämään. Kuopiossa käydään kovaa keskusteltua, miten Puijoa tulisi kehittää. Pitäisikö sinne rakentaa golf-kenttä jne. Toivottavasti sinne rakennettaisiin kunnon latuverkosto eli valastaisiin nykyinen reitistö kunnolla ja Puijonsarven ylälenkille rakennettaisiin valot. Niin ja yleensäkin ajettaisiin latukoneella ladut kuntoon vähän useammin. Pelkät latukartat ei mielestäni ole riittävä satsaus. Tulis varmaan vähän halvemmaksikin kuin golf-kenttä.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti