maanantai 4. helmikuuta 2013

Kevättä kohti peruskuntoa hakien

Oletteko muuten huomanneet kuinka hieno talvi meillä kaikilla on ollut. Pitkäkestoisia kovia pakkasia ei ole onneksi ollut,eikä luntakaan ole tullut ihan jatkuvasti. Mikä parasta loskakelejä on ollut muistaakseni vain yhtenä päivänä. Tammikuu on minulla ainakin mennyt nopeasti opettajan ammattiin opetellessa. Vapaa-ajan vietto ongelmiakaan ei ole ollut, kun olen tehnyt remonttia ja ulkoiluttanut suksia.

Viime viikonlopun oli työmatkalla Oulussa ja tietenkin sukset oli mukana. Lauantai iltana suuntasin hiihtämään Iinatin valaistulle reitille. Tuli kyllä Kemin ajat mieleen kun reitti oli todella tasainen ja tuuli oli merenrantakaupunkiin tyypillinen eli vastainen. Panin myös merkille, että siellä oli yllättävän paljon hiihtäjiä vaikka oli lauantai ilta ja Kärppien kotipelikin menossa. Oman tutkimukseni perusteella totesin, että siellä oli enemmän ns. "normaaleja" ihmisiä hiihtämässä kuin Puijolla ja sen kyllä ymmärtää kun ei kokoajan tarvitse kivuta mäkeä ylös henkihieverissä ja sen jälkeen laskea alas kokoajan peläten kaatuvansa. Itse tykkään hiihtää Puijolla mutta pakko tunnustaa, että se on liian haastavaa peruskuntoharjoitteluun ja vähemmän hiihtävälle.

Nyt minulla on viikko aikaa opetella kilpahiihtäjäksi, sillä ensi viikolla on palomiesten SM-hiihdot Äänekoskella. Saa nähdä kehtaanko julkaista tulokset täällä blogissa. Matkat ovat 5km ja "rintti" eli juuri minulla sopivat matkat, vauhti vaan taitaa olla sama kuin 30 kilometrillä ja jos purkka unohtuu suuhun niin koordinaatio on kovilla. Muistakaahan ulkoilla ja nautiskella Suomen talvesta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti