sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Triathlonistin kesä

Team Hurula valmiina kisaan
Ensiksi täytyy pyytää jälleen anteeksi, etten ole päivitänyt blogia pitkään aikaan. On ollut niin kiirettä! Siinähän se vakio syy on, jos  treenit ovat jääneet väliin. Minä olen kyllä ehtinyt treenaamaan aivan suunnitelman ja tahtoni mukaisesti, onneksi kelitkin ovat suosineet triathlonisteja ja pyöräilijöitä tänä vuonna. Juhannus meni vauhdilla ohi urheilun ja mökkeilyn merkeissä. Pieniä vastuksia oli treeneissä, mutta kaikista selvisin kunnialla. Juhannuspäivänä läksin ajamaan perinteistä Helvetin lenkkiä, se on noin 70km:n lenkki Savonrannan liepeillä, joka sisältää Suomen oloihin aikamoisia nousuja. Noin 7km kohdalla pudotin juomapullon, joka levisi tielle, niinpä oli mietittävä käännynkö takaisin, vai ajelenko kuivinsuin. No arvaatte tietenkin, etten kääntynyt takaisin. Lämmintä oli noin 25 astetta ja aurinko paistoi, eikä lenkillä ole yhtään paikkaa, mistä olisi saanut tankattua juomapullon, koska ainoakin kyläkauppa oli kiinni. Olisin tietenkin voinut mennä johonkin taloon ja pyytää pullollisen vettä, mutta se oli pois suljettu ajatus, koska oli kerran päättänyt ajella kuivinsuin. En muuten suosittele tällällaista urheilua, koska ainakin itselläni tuli matkan aikana pää kipeäksi ja varmaan myös vauhti hiljeni, kun ei saanut nestettä. Kymmenen kilometriä ennen mökkiä  päätin mennä paikallis baariin kaljalle. Siinä kahden kymmenen ihmisen jonossa tuli sellainen fiilis, etten ole oikeassa paikassa, kun jonon ensimmäissen sönkkäsi "kossuvissyä" "capanakolaa", siispä pyörän päälle ja kohti mökkiä. Onneksi Jussi tuli vastaan kahden juomapullon kanssa, niin en kuivunut aivan kokoon. Maanantaina mökiltä lähtiessämme teroitin viikatetta ja aloin näyttämään, miten sitä oikein teroitetaan. Arvaatte jälleen, miten siinä kävi, onneksi peukaloon tullut haava oli sen verran pieni, ettei tarvinnut pitää, kuin yhden päivän tauko urheiluun.   

Olisimpa nähnyt tuon tuuletuksen!
Viikko sitten olimme kisaamassa Kisko triathlonissa Olympia matkalla (1500,40,10). Kisa meni kohtuullisen hyvin, vaikka meno tuntuikin vähän tukkoiselta. Uinti kulki hyvin ja oli helppoa mutta pyöräilyn alku oli vaikeaa  ja vastatuuleen aikamoista puristamista. Meidän juniori Aki ajoi minut kiinni ja niin sitä taivallettiin matkaa samassa porukassa aina kilometri ennen maalia, jossa hän näytti minulle kantapäitä ja viiletti 8 sekunti ennen maaliin. Juoksun aikana yritin jättää hänet monta kertaa ja sanoin, että periksi et anna vaikka kuinka pahalta tuntuu. Muuta ei juuri kymmenen kilometrin matkalla puhuttukaan. Tuskin koskaan olen ollut tyytyväisempi tulokseen, kuin tuossa kisassa, vaikka "tappio" Akille tulikin.

Tappion karvas kalkki
Juuri nyt on Sveitsin kisaan on aikaa kolme viikkoa ja kova viikko treenien kanalta on takana. Tunteja kertyy noin 20 ja kilometrejäkin ainakin tarpeeksi. Kesän vietto on edennyt seuraavasti. Pitkä lenkki ja kello 15 Tourin seuraamista. Hieno seurata kisaa ja ottaa välillä pikku päikkärit. Olen minä saanut jotakin aikaseksikin eli rakentanut uuden etu terassin, urakka on ollut pitkä mutta kyllä se joskus valmistuu. Vanha periaate " lauta päivässä pitää lopputilin loitolla" on toiminut hienosti.

Tänään ajoimme Kuopiossa TT AquaTerran ja Kuopion Pyöräilyseuran yhteislenkin eli Vehmerin lenkin (100km). Yllättäen tuo lenkki onnistui hienosti ja oli lopussakin pitempi, kuin se normaali suomalainen yhteislenkki eli yhden pyörän mittainen. Minä ja Juuso taisimme olla ainoat, jotka eivät malttaneet olla repimättä, mutta mekin ajoimme reippaammin osuuden joka päättyi lossille. Pari seuraavaa viikkoa onkin valmistelevaa treenaamista ja viimeisen viikon himmailen. Kesällä pitää nautiskella ja tehdä sitä  mitä huvittaa, minulla se taitaa olla urheilua, Tourin seuraamista, pyörän virittelyä, herkuttelua hyvällä ruualla, päikkäreitä ja aina välillä vähän kisaamista. Hauskaa kesää kaikille! 

Maalissa on mukavaa

1 kommentti:

  1. Ja nyt vasta löysin tämänkin blogin... Onneksi on töissä hiljaista niin ehtii etsiä triathlon blogeja! :)

    Todella hyvää blogia pidät, toivottavasti myös jatkossa. Tuo Hawajin uinti kuva on kyllä uskomattoman upea. Siitä saan itselle hyvän tavoitteen, sinne viidenkympin kriisiä viettämään! :)

    VastaaPoista