maanantai 23. syyskuuta 2013

Suunnitelmat muuttuivat – harjoittelu kohti Hawaijia jatkuu
Aina ei kaikki mene niin on kuin suunnitellut, mutta onneksi aina voi muuttaa suunnitelmia ja asettaa asioita tärkeysjärjestykseen. Meillä oli suunniteltu, että olemme syyskuun ensimmäisen viikon uinnin Masters Em-kisoissa Eindhowenissa. Viikko ennen matkaa saimme ikävän uutisen, jossa ilmoitettiin, että Ullan isä on sairastunut vakavasti. Ati-pappa oli saanut aivoverenvuoden jalkapalloharjoituksissa, ja hän menehtyi viikon kuluttua tapahtumasta. Entinen mestaruussarjassa jalkapalloilija oli innokas ikämiesurheilija loppuun asti ja poistui joukostamme sanan mukaisesti nappulakengät jalassa.

Keskustelin joukkueen valmentajan kanssa ja hän sanoi Atin olleen esimerkillinen joukkuepelaaja loppuun asti. Vaikka askel oli jo hieman hidastunut, ajatus pelinkulusta oli aina mukana. Syötöt napsahtelivat jalkaan, eikä hän turhia höntyillyt. Valmentajan mukaan Ati ilmoitti aina, jos ei päässyt treeneihin ja silloin valmentaja muistutti leikkimielisesti oman harjoittelun tarpeellisuudesta. Mestaruussarjassa Kemin Innon kohdatessa jonkun pikkuseuran Hesasta (HIFK), siellä oli joku tuntematon Tommy Lindholm, Ati sai valmentajalta tehtäväksi seurata Hesan tähteä, vaikka vessaan ja pitää mies pimennossa. Ei kuulemma kestänyt kauaa kun Lindholm turhautui pelaamiseen ja hänen maalinteko aikeensa oli estetty. Atin mukaan siinä kohtasi Suomen hitain ja nopein jalkapalloilija. Joukkuepelaajia tarvitaan myös oikeassa elämässä, yksin ja vain omaan napaan tuijottaen täällä ei pärjää kukaan.

Yksilölajissa on helppo muuttaa suunnitelmia, koska ne koskevat vain yhtä henkilöä. Itse olin suunnitellut Eindhowenin viikolle neljä uinnin starttia ja juoksuharjoituksia vapaa-ajalle. Kesän jatkuessa Kuopiossa oli kuitenkin helppo tehdä pitkiä pyörälenkkejä ja harjoitella määrällisesti paljon. Mukava kokemus oli osallistua Kemijoki pyöräilyyn syyskuun alussa. Kemi-Tornio seudulta oli löytynyt noin 30 pyöräilijää, jotka suuntasivat mahtaviin Kemijoen maisemiin rapian 90 km lenkille. Vauhti oli ihan rapsakkaa, valitettavasti minulla posahti rengas noin 25km ennen maalia, enkä päässyt pääjoukossa maaliin asti. Kiva oli tavata tuttuja ja nähdä, että pyöräilyinnostus on levinnyt myös Kemin alueelle. Kemissä sain tuntea, mitä on oikea uintiharjoittelu, kun pääsin mukaan Kemtun I-ryhmän uintiharjoituksiin neljän muun miesuimarin kanssa. Siinä sai masteri painella täysillä, kun uimarit vetelivät rennosti kovaa. Ikävintä oli käännöksissä sekä starteissa, jäin kuin seisomaan, uimareiden tehdessä vedenalaisia liukuja. Ota sitten välimatka kiinni uimalla kun treenikaverina oli esim. Rouvisen Janne, joka useana vuonna ollut Joroisten kilpailun nopein uimari.

Viime viikonloppuna tuli hieman takapakkia harjoitteluun, kun kaaduin Salpausselällä maastopyörällä. Olimme Sompin Mikan kanssa lenkillä ja minä jo ehdin sanoa, että pitää varoa kaatumista, kun loivassa alamäessä oli karkeaa haketta ja siitä lähtö valkeni, arvaa säikähdinkö? Onneksi ei mitään vakavaa sattunut, pohkeeseen tuli pikku tälli, joka estää juoksemisen parin päivän ajan. Onneksi pystyn uimaan ja pyöräilemään.

Palataanpa vielä hetkeksi Kuopio Triathlonin tunnelmiin tästä Youtube linkistä http://youtu.be/KbdAL-oLvZ4
Matka Hawaijille alkaa viikon kuluttua keskiviikkona…kyllä vähän jo jännittää.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti