torstai 3. lokakuuta 2013

Aloha - Hawaii 2013 on alkanutValmiina reissuun
Tänne maapallon toiselle puolen on pitkä matka, se tuli taas koettua. Matka alkoi keskiviikko aamuna klo 08 Helsingistä ja perillä Konassa olimme keskiviikko iltana 19.45 paikallista aikaa eli Suomessa oli jo torstai aamu klo 9. Ilmeisesti matkustamiseen olen jo tottunut, kun nyt matkanteko tuntui yllättävänkin helpolta. Ehkä sitä aikaeron rasitusta helpotti myös se, että olin valvonut töissä koko maanantain ja tiistai välisen yön. Kroppa ei enää tiennyt, mikä vuorokauden aika oli menossa.

Lontoossa meillä oli kolme tuntia aikaa vaihtoon ja se riitti hyvin, vaikka jouduimme vaihtamaan terminaalia ja välimatka mentiin sisäisellä metrolla. Ainoa ongelma oli se, ettemme ehtineet käydä loungessa virkistäytymässä. Vaihto Los Angelesissa olikin jo oma juttunsa. Vaihtoon oli kaksi tuntia ja kimposimme koneen pysähdyttyä penkeistä, kuin Usain Bolt telineistä, mutta ei se paljoa auttanut. Maahantulotarkastus kesti tuhottoman kauan ja virkailija halusi jututtaa meitä pitkään. Sitten hän sanoi lopuksi, että hän soittaa seuraavaan pisteeseen, voitte mennä jonojen ohi turvatarkastukseen ja kiiruhtaa portille. Siinä sitä kassien ja pyörälaukun kanssa juostiin terminaalista toiseen. Turvatarkastuksessa vielä Ullalla mukana olleesta yskänlääkkeestä otettiin pika näyte. Ehdittiin kuin ehdittiinkin, samaa vaihtoa suoritti myös toinen suomalainen triathlonisti ja muutama englantilainen, kaikki ilmeisesti ehti Konan koneeseen.
 
 
Perillä Konassa meitä odotti vesisade, joka on aika harvinaista herkkua täälläpäin. Kari oli meitä vastassa kentällä ja ripusti maan tavan mukaisesti kaulaamme hienot Leit. Vieressä oli isompi porukka saksalaisia triathlonisteja ryhmämatkalla, heitä oli vastassa paikallinen ryhmämatkojen vetäjä. Meillä sentään oli oma vastaanottaja. Iso kiitos Karille, ehdimme autovuokraamoon ennen ryysistä ja Karin autoon mahtui pyörälaukku hienosti. Täällä autonvuokraus on edullista verrattuna esim. Suomeen ja me saimme vuokrattua avo-auton noin 5€/päivä lisämaksulla verrattuna viimevuotiseen Nissaniin. Täällä avoautoilun kyllä ymmärtääkin ja Cervélo on helppo pakata pystyyn takapenkille.  
 
 

En yleensä usko humpuukiin ja lisäravinteiden ihme vaikutuksiin, mutta nyt olen kokeillut apteekista ostettavaa aikaeroa helpottavaa Melatoniinia, tuntuu auttavan. Ennen lopullisia tuloksia katsotaan vielä pari päivää. Tänään oli mahtava jälleen uida Pierillä, uinti tuntui kevyeltä ja vesi lämpimältä. Iltapäivä ohjelmaan kuului perinteinen pyörän kasaaminen ja nyt lähdemme kuumavesi altaaseen lillumaan. Sauna olis kyllä kova sana täälläpäin, sais hikoilla kaikki päivän hiet pois. Seuraavissa kuvissa uinnista nautiskelua ja viimeisessä esimerkki siitä, ettei jokaiseen kivenkoloon kannata varvasta työntää, voi krapu puraista.   


 
 

2 kommenttia:

  1. Kyllä se melanotiini toimii! Ja hienot on meidän ponsorimerkit hupparissa! Nyt vaan tarkasti siellä hosumati ja hyvää tulee. Miksulle ja Ultsulle terkut täälltä pimeästä ja kylmästä.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia Jouni! niin ja huomenta...nyt meni yö jo normaalisti, nukuin klo 22-05. Aloittelen juuri aamukahvia linnut laulaa ja aurinko nousee, päivä valkenee ihan muutamassa minuutissa, hieno hetki. Terkut

    VastaaPoista