tiistai 15. lokakuuta 2013

Hawaiin ihmeelliseen luontoon tutustumassa - seikkailemassa

 
 
Konassa aamu valkeni jälleen aurinkoisena ja me suuntasimme saaren toiselle puolelle lähelle Hilon kaupunkia. Aluksi haimme Karilta lainaksi Hawaiin Big Islandin kartan, jotta suunnistaminen olisi vähän helpompaa. Kuten näette Karilla alkaa olla jo sen verran kokemusta vapaaehtoisena työskentelystä Ironman kisassa (about 5 Kona Ironmania), että hänelle voitiin antaa Kuopio Triathlonin talkoopaita ja toivottaa hänet talkoolaiseksi myös Kuopion kisaan: Olis siinä miehellä ihmettelemistä, kuinka "tehokkaasti ja hienosti, niinkin isot kisat, kuin Kuopio Triathlon saadaan järjestettyä keskellä kaupunkia"
 
 

Matkalla ajoimme laavakentän läpi, joka seurausta vuoden 1907 tulivuoren purkauksesta. Maisemat olivat hivenen karuja, mutta sinne elämää oli rakennettu, oli maaviljelystä, kahvin kasvatusta ja tietysti turismia. Välillä tie meni melko korkealla eli noin 1200 metriä, ilma siellä oli jo huomattavasti viileämpää ja kosteaa. Koulubussit olivat juuri samanlaisia kuin amerikkalaisissa elokuvissa eli ihan normaalia elämään siellä eletään, niin kuin Suomessakin.


 
 
Pysähdyimme Black Sand Beachilla, jossa laava on valunut suoraan mereen, on siinä mahtanut olla aikamoinen suhina kun 3000 asteinen laava valuu mereen. Tuossa pärkeissä pari kilpikonnaan saalisti päivän evästä. Rannalla näkyi myös muita triathlonisteja, vamasti tällä yli 2000 urheilijan ja heidän tukijoukkojensa tuomalla turismilla on aikamoinen merkitys tälle saarelle.
Sorry kaksi samanlaista kuvaa, mutta tämä sovellus ei toimi niin kuin Strömössä pitäisi. Siitä johtuu myös mahdolliset kirjotusvriheet tai hoono Soomi, voi siinä nopeilla sormillakin olla osansa. Enne Hiloa yritimme vierailla volcano parkissa, mutta se oli suljettu lakon vuoksi. Täällä on menossa valtiontyöntekijöiden lakko, kuten olette voineet suomenki lehdistä lukea. Meidän elämään se ei ole muuten vaikuttanut.


 
Olemme vieraina Ullan serkun Akin ja hänen vaimonsa Lauran omistamassa loma-asunnossa lähellä Hilon kaupunkia. Täällä ilmasto on ihan erilainen kuin Konassa. Ilma on juuri sellaista, kuin tropiikisssa voi ilman kuvitella olevan, lämmintä ja kosteaa. Auringon laskettua täällä alkoi mahtava lintujenlaulu konsertti joka jatkuu yhä, vaikka kello on kohta 11 pm. Saapa nähdä rauhoitukoohan se yöksi. Odotan jo mielenkiinnolla auringon nousua koska oletan, että silloin luonto "pärähtää käyntiin" kuin napista painaen. 
 
Otin juuri kuvan triathlonistit työkaluista eli jaloista. En kuitenkaan viitsi sitä julkaista, koska ei ne ole ihan oikeasti lasten katseltavat. Vasemman jalan nilkka on turvoksissa ja parin varpaan kynnet ovat mustana. Onneksi kausi on ohi ja pääsen parantelemaan jalkoja rauhassa. Mika tekee juuri "englanninkielen läksyjä" eli katsoi Forest Cump elokuvan ja nyt katsomme dokumenttia Usain Boltista. Oh, yksi asia on pakko kertoa. Tänään käydesämme kaupassa annoimme kassalle puhelinumeromme ja saimme alennusta noin 18 dollaria. Safeway kaupan kortin hommasimme jo vuosi sitten ja sillä on säästänyt joka kerralla noin 15 dollaria. Aika jännä hinnoittelu täälläpäin.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti