sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Jälleen yhtä kokemusta rikkaampi - saunassa Hawaijilla


Tällaiset ohjeet myös mökkisaunoihin "pakollisiksi"
Tänään se sitten testattiin Mikan kanssa, Hawaijilainen Finlandia sauna. Täytyyhän sitä miesten lauantaisaunaan päästä. Lämpötila hipoi jo mittareiden mukaan 115 (46 celsiusta) ja kosteus lähestyi 25%, mutta silti miehet uskaliaasti kantoivat vettä juomapulloilla saunaan ja ruiskivat sitä kiukaalle, vaikka ohjeessa siitä nimenomaan varoitettiin. Nippanappa oli, että Mika olisi saanut jo yksin mennä saunaan. Alle 14 vuotiailta se oli kielletty muuten kuin vanhemman seurassa. Saunasta selvittiin ehjinä ja ilman vammoja, sen jälkeen riensimme ulos lämmittelemään. Homma toimii siis vähän toisinpäin kuin Suomessa. Kokemuksena se oli kuitenkin hieno. Jos tänne joskus tulen asumaan lupaan rakentaa ensimmäisenä saunan, siis oikean saunan. Pirun kiva on lämpimän päivän jälkeen ottaa vielä kunnon hiet pintaan. Halpaa ei ole sähkösaunan lämmittäminen ole, sillä kWh maksaa noin 0,42 dollaria.

Tänään oli aikaa myös urheilulle. Ulla ja Mika menivät altaalle treenaamaan ja minä suuntasin laava-aavikolle pyörälenkille. Kauaa en ehtinyt pyöräillä, kun takarengas tusahti ja siitä löytyi noin 2mm terävä metallinpalanen. Ennen matkaa vaihdoin uudet sisä- ja ulkorenkaat, mutta ei se paljon auta, jos tuommoinen metallinpalanen osuu kohdalle. Ei auttanut muu, kuin alkaa renkaanvaihtoon. Vaihdoin aikana ohitseni meni varmaan parikymmentä triathlonistia ja kaikki kysyivät, tarvitsenko apua? Hienoa, kun kaikki ovat valmiita auttamaan.

 
Iltareissulla keskustaan bongasimme jälleen ison kilpikonnan uiskentelemassa Pierin aalloissa. Täällä on jännä, kun päivä tuntuu oikeasti olevan jo pulkassa tähän aikaan eli 9 pm. Toisaalta rytmi on hieno, kun tulee sitten myös herättyä auringon noustessa, aamulla kello 6. Tällainen rytmi pitäisi saada myös Suomen kesäaikaan, mutta eihän siellä malta mennä nukkumaan, kun on vielä valoisaa. Hyvää yötä Suomi ja hauskaa sunnuntai päivää, enää yksi viikko jäljellä niin alkaa syysloma. Alakuvissa tunnelmia palmujen katveessa ja jokaisen triathlonistin tavoite saavuttaa kisassa tuon merkin linja.   
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti