sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Lyhyt kisa-analyysi

 
Uinti
 
Tänään oli yksi elämäni helpoimmista Ironman uinneista. Söderin Kaitsun kehoituksesta otin lähtöpaikan oikeasta reunasta eli laiturin vierestä, vaikka luulin, että siellä on kovin ruuhka. Viime vuonna lähdin vasemmasta reunasta. Uin kokoajan niin oikealla kuin lautamiehet antoivat ja sain uida todella rauhassa. Kääntöpaikalla eli laivoilla olin 28 minuutin kohdalla tullessa merivirrat hidastivat menoa eli aika oli 1.07 en kyllä ihan tarkkaan tiedä missä väliaika otettiin.
 
 
 
Pyöräily
Söderin Tompan viime vuotisten ohjeiden mukka ajoin rauhallisesti ekat 60km ja Havin nousunkin yritin ajaa järkipäässä, koska sitten vasta kisa alkaa, ja niin se tänä vuonna todellakin teki. Viimeiset 60 km oli tuskaa kun tuuli oli laavalla kokoajan vastainen ja se ei täällä todellakaan pidä taukoa. Välillä tuntui, ettei tästä tule mitään kn mittari näytti 25km/ ja syke nousi yli 155. Mutta loppuihan se lopulta ja aika oli hyvä 5.16.
 
 
Juoksu
 
Alii Driven osuuden yritin juosta rauhallisesti mutta syke nousi pakosta 155 ja se sitten kostautui kun suunnattiin laavalle. Välillä oli pakko kävellä muuta pakolla puristin jalat juoksuun (köpöttelyyn). Jos ette kerro kenellekään niin se minun tiistinen nilkkavamma oli vähän pahempi kuin kerroin, onneksi turvotus laski kun pidin sitä jäissä. Nilkka ei vaivannut juoksussa mutta molemmat akillesjänteet vihoittelivat oikein todella. Älkää nyt naurako, mutta pyörälykenkien klossit ennen kisaa Suomessa. Ne olivat smanlaiset kuin entiset ja laitoin ne omasta mielestäni millilleen samaan kohtaa, mutta eihän ne tietenkään olleet kuluneet eli jalan liike on voinut olla erilainen. En tiedä. Mutta ottakaa opiksi, ei mitään muutoksia enne kisaa. Huomenna lisää tekstiä, nyt lähdemme katsomaan ehtiikö kaikki maaliin enne reitin sulkemista.
PS. EI hävetä yhtään vaikka vähän kävelin, kun viime vuoden voittaja Pete Jacopskin käveli ja Mika otti siitä kuvan. Pysykää kanavalla, huomenna normaalia lomaelämää
 
 
5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Salkin, hienoa kun olit mukana seuraamassa matkankulkua...

   Poista
 2. Onnea Matti! Mikä mies se sellainen on, joka ei jotain vaihda ennen IM-kisaa? Itsehän vaihdoin pyöräilykenkien pohjalliset ja juoksukengät kokonaan. Pohjalliset oli kyllä huono idea, kengät toimi. Näkykö Gordon Ramsaytä kisan aikana? Lepotanko yhtä korkella kuin satula kokilla. Pitkää raporttia odottaen!

  VastaaPoista
 3. Moi Jouni ei näkynyt Ramsaytä, kiitos kannustuksesta.

  VastaaPoista
 4. Onnea kovasta suorituksesta! Komee aikaparannus viimevuotisesta.

  VastaaPoista