tiistai 15. lokakuuta 2013

Matka Big Islandin ympäri

 
Olipa mahtavaa olla Aki ja Lauran loma-asunnossa yötä. Auringon laskettua alkoi todellinen konsertti jota kesti koko yön. Hulppea huvila sijaitsee Paradise Parkissa lähellä Hiloa ja nimi kuvaa täydellisesti paikkaa. aamulla kukko herääti klo 05.15 eli mitäpä sitä turhaa lomaansa tuhlaamaan nukkumalla, eikun kahvinkeittoon. Ilmasto toisella puolen saarta oli todellakin erilaista kuin täällä Konassa. Aamulla ennen auringon nousua alkoi trooppinen sade, jota kesti noin 1/2 tuntia ja se oli oikeaa sadetta, ihan maahan asti. Auringon noustua sade ehtyi ja taivaalla näkyi täydellinen sateenkaari, ilma oli todella kosteaa. Aamu alkoi tutustumisella puutarhaan ja sieltä löytyi vaikka mitä hedelmäpuita oli karanbolaa, avokadoa, limeä ja mandariinia. Akin talkkari ajoin pihaan noin 09 am ja antoi minulle lyhyen oppikurssin Hawaijilaisesta ruohonkasvatuksesta ja hedelmäpuiden antimista. Nyt odotellaan parin avokadon kypsymistä.  
 
 
 
 


Matkamme kotiin eli siis Konaan jatkui Hilon kaupungin kautta. Heti alkumatkasta meinasi Fed Exin kone viedä loputkin Mustangin katosta, meni aika matalalla tien yli lasketuessaan Hilon kentälle. Matkan aikana joka oli noin 160 km näimme vaikka minkälaista luonnonmuodostelmaa. Oli mielenkiintoista todeta kuinka erilasita luonto ja jopa ilmastokin voivat olla eripuolella saarta. Seuraavassa kuvagalleriaa teille niin näette, missä olemme seikkailleet.
 

 
 

Paljon ehtii nähdä päivän aikana ja välillä tuntuu, että hienoja paikkoja on jo liikaa. Ennen viimeistä 50 kilometriä pysähdyimme Mauna Kean rannalle, jossa Mika mäikkäsi laudalla ja me uipastiin auringonlaskiessa horisonttiin. Urheilua ei ole tarvinnut harrastaa, eikä oikeastaan saakkaan (pysty) harrastamaan. Uintikin sattui jalkaan ja nilka on turvoksissa, mutta kyllä se siitä paranee. Tänään muuten soittelimme Suomeen Facetimella ja puhuimme Ninan kanssa ainakin tunnin. Homma toimi hienosti, kun oli kunnon Wifi yhteydet. Puheluhan on ilmainen eli tapahtuu Applen laitteiden välillä. On se maailma pienentynyt viime vuosina huomattavasti, kun yhteyksien pitäminen on aina vain helpompaa. Huomenna kohti uusia seikkailuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti