sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Päivä Habuna beachilla - Havin mäkeä hinkkaamassa


Lapset takapenkillä-huomaa turvavyöt kiinni!
 
Aamutuimaan pakkasimme pyörän kyytiin ja suuntasimme kohti Habuna beachia. Se on kiva yleinen uimaranta, joka sijaitsee pyöräreitillä, juuri ennen Kawaihain kylää. Mika ja Ulla jäivät rannalle ja minä suuntasin kohti Havin nousua. Tarkoituksena oli ajaa rauhallisesti kohti Havin huippua ja samalla totutella lämpöön ja tuuleen. Kuten, jo viime vuonna mainitsin, nousu ei ole varsinaista serpentiiniä, mutta tuuli tekee raastavan. Paluumatkakaan ei ole helppo, kun tuuli tulee sivusta ja meinaa napata pyörästä kiinni, vaikka kuinka keskityt ohjaamaan lepotangolta. Pyörä kulki ihan reippaasti, eikä kukaan mennyt ohi, sehän se tärkeintä on harjoittelussa … no ei nyt sentään. Kisakumppaneita sieltä kyllä saisi, sillä triathlonisteja on liikkeellä jo aika paljon, liekö kaikki edes tulossa kisaamaan.

Mika surffaa
 
Mika sai lainaan bodyboardia ja temmelsi aaltojen vietävänä muutaman tunnin. Onnistuihan se aallolla ratsastaminenkin muutaman kerran. Yksi tyttö sai rannalla ikävän viillon jalkapohjaansa ja varmaan sen seurauksena rantavalvoja kulki ”miinaharavan” kanssa ympäri rantaa. Taispa hän muutaman kolikon ainakin löytää. Pitäisiköhän Vänärin rannalle hommata myös tuollainen härveli? Täällä saa olla todella varovainen varsinkin merisiilien kanssa, sillä niitä riittää, ja niiden päälle ei kannata astua.
 
 

 
Keskelle laava-aavikkoa merenrantaan on rakennettu todellinen Waikoloan lomakeidas, joka on kuin pieni kaupunki keskellä ei mitään. Ajelimme sen ympäri ja katselimme, miten jenkit viettävät lomaansa. Päällimmäisenä näkyi valtavasti lomaosakkeita ja golf-kenttiä sekä tietysti ostoskeskus. 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Konaan saapuessa meitä odotti vesisade, joka jatkuu edelleen. Tänä vuonna täällä on satanut paljon enemmän, kuin viime vuonna koko reissulla. Vesisadetta on ollut iltaisin, eikä se ole menoa haitannut. Lämpötilakaan ei laske juuri yhtään, joten tuntuu ihanalta, kun välillä sataa ja ilma raikastuu. Tänään testataan, miten onnistuu perinteinen koti -makaroonilaatikko amerikkalaisista aineksista, onpahan sitten tankkauseväät loppuviikoksi selvillä. Uskaa tai älkää, mutta tilaston mukaan lukukertoja tällä blogilla on viimevuodesta alkaen ollut yli 15 000, teille on kiva kirjoitella kuulumisia, kiitoksia. Toivottavasti jaksatte myös ensiviikolla lukea näitä juttuja, kun kerron tankkaamisesta eli pastan ja hiilareiden syömisestä, jännityksestä jne. Ei vainkaan, minä kirjoittelen jostakin muusta niin saan omatkin ajatukseni irti tulevasta koitoksesta.    
      

2 kommenttia:

  1. Uskon, että blogissasi vieraita riittää! Maisemat ovat hienoja ja tunnelmakin kohdillaan. Täällä on ruska tv-uutistenkin mukaan kauneimmillaan ja hienollehan tuo Puijo näytti niin töihin kuin töistä ajellessakin! Terveisiä, Mari

    VastaaPoista
  2. Moi Mari teillähän alkaa siellä syysloma parin päivän päästä. Sano kaikille terveisiä ja nauttikaa ansaitusta syyslomasta

    VastaaPoista