lauantai 30. marraskuuta 2013

Kisakausi avattu - laiskottelu loppuu pikku hiljaa

Marraskuu, vuoden turhin kuukausi, alkaa olla taputeltu. Yhtä pimeetä on ollut kuin hiilisatamassa sukeltaessa. Jos et ole kokeillut, ei kannata kokeillakkaan, siellä et näe kun heilutat mustaa kintasta maskin edessä. Mennyt kuukausi on tuntunut pitkältä ja tuntuu kuin Hawaijilta paluusta olisi aikaa vaikka kuinka paljon. Kuten lupailinkin, kuukauden treenailen kaikkea mukavaa ja aika rennosti. Tunteja on tullut noin 10 / viikko eli ihan normaalia perussettiä. Eniten olen tehnyt uinti treenejä ja uinti onkin kulkenut ihan mukavasti. Siitäpä johtuen tänään oli mukava hypätä altaaseen ihan kilpailumielessä, Kuopion Uimaseuran järjestämissä Poppi-uinneissa."Paine oli ihan valtava", koska eka startissa oli panoksena perheen nopeimman uimarin titteli. Videolta näkyy, miten kävi Ulla radalla 5 ja minä radalla 4. Uinti kulki hyvin, mutta liekö kisapaineista johtuen käännös meni ihan plörinäksi ja hävisin vieressä menevällä Sundbergin Jarille, ja Puudelle radalta 2. Voittaja oli jopa ylivoimainen radalta 1. Minun aika 29.05 ja Ulla 29.85.Toisessa startissa oli jälleen "vastustaja" omasta perheestä eli Mika oli radalla 1 ja minä radalla 5. Uinti lähti hyvin liikkeelle ja tottakai jälleen lähdin liian lujaa (n. 1.12 eka satanen), sitten oli pakko hiljentää mutta jaksoin puristaa viimeisen 150m lujempaa ja aika oli 5.11 eli aika lähelle enaria. Mika ui hienosti aikaan 5.28. Nyt vaan veikkaamaan milloin Miksu menee ohi, ei liene kestä kovinkaan kauan.

Meidän perheen oikea uimari eli Ulla, pääsi kokeilemaan kestävyyttään ja nopeuttaan olympiatason uimaria eli Jenna Laukkasta vastaan. Matkana oli 200m metrin sekauinti. Jennan aika oli 2.23 ja Ulla oli neljäs ajalla 2.38, joka on vain noin sekunnin huonompi, hänen oma ikäluokan Suomen ennätys. Hieno uinti, kun otetaan huomioon, että Ullalla edellinen startti oli Italian MM-kisoissa 11/2 vuotta sitten.

Tänään tuli luntakin maahan eli hiihtokausi alkaa olla jo ovella, siitä se sitten pikkuhiljaa alkaa treenaileminen kohti ensi kesää. Vielä en ole ilmoittautunut mihinkään Ironman kisaan, mutta eiköhän sitä kohta taas jotakin keksitä. Monta kisaahan siellä ei enää ole aukikaan. Minusta on kyllä hölmöä, että pitää tietää jo elokuussa kisakauden ollessa vielä pahasti kesken, mihin haluaa seuraavana vuonna kilpailemaan. Mutta minkäs teet, kun noita "hölmöjä" triathlonistenaja löytyy niin paljon, on mentävä kysynnän ja tarjonnan mukaan. Hyvän bisneksen ovat kyllä keksineet ja me hölmöt maksamme sen. Ai niin, oishan sitä voinut mennä Hawaijilla sen verran lujaa eli n. 9.15 ja voittaa oma sarjansa, niin olisi saanut paikan ensi vuoden kisaa...oma moka. Hyvää joulun odotusta kaikille!        

1 kommentti:

  1. Hienoa Matti! Ei pidä jäädä laakereille lepäämään... ja tuuhan starttaa hiihtokausi tutusta paikasta!

    VastaaPoista