tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kisakausi avattu ja kesää odotellaan

Kesää odotellessa

Hyvää juhannusviikkoa kaikille. On tämä Suomen suvi ihmeellinen +6 ja vettä sataa, ei niin kiva. Missähän se ilmastonmuutos lymyää? Mutta ei vaivuta synkyyteen, olihan tuossa toukokuussa jo ihan kelpo kelejäkin. Minulla oli vauhdikas toukokuun loppu, kun puristin opettajakorkeakoulun loput opinnot pakettiin ja nyt vain odottelen todistusta saapuvaksi postin mukana. Perinteisesti on ollut kiva valmistua 31.5 ja niin se käytännössä tapahtui myös tällä kertaa, jokohan se riittäisi noiden tutkintojen kanssa. Aikoinaan, kun olisi ollut järkeä ja intoa, niin olisi voinut opiskella kerralla vähän pitempään, ettei tarvitsisi aina paikkailla. Toisaalta opiskelu on pitänyt virkeänä ja meillä onneksi työnantaja eli Pelastusopisto suhtautuu opiskeluun erittäin myötämielisesti ja tukee antamalla työaikaa, kiitos siitä.Triathlon kauden avaus

Viime viikonloppuna olimme Akin kanssa kisailemassa Finntriathlonin järjestämässä Vanajalinna Triathlonissa. Täytyy sanoa, että nyt oli asiat kohdallaan. Kisapaikka oli mahtava ja turvallinen kaikille kisaajille. Uinnissakin oli vesi suhteellisen lämmintä +18 ja pyöräily tapahtui viitenä lenkkinä, joten siinä sai kiihdytellä ja puristaa ihan tosissaan. Juoksussa juniori näytti minulle kantapäitä ja päihitti minut noin 30 sekunnilla. Toisaalta meidän perheessä kakkosijaan saa olla tyytyväinen oli sitten kyse uinnista tai triathlonista. No, ehkä minä vielä täydellämatkalla muutaman vuoden pärjään. Vanajalinnassa oli hulppeat puitteet kisailla ja kun järjestelyorganisaatio osaa tehtävänsä ei triathlonisteille jää muuta kuin "juoksentelu". Moni ei varmaan arvaakaan, kuinka paljon talkootyötä kisojen järjestäminen vaatii, joten muistetaan edes kiittää järjestäjiä kisojen jälkeen.


Bikescannerilla säädöt kohdilleen

 

 


Ennen pyöräilykauden aloitusta ForteSportin Aki teki minulle ja pyörilleni mittaukset uudella BikeScanner laitteella. Laite on ainutlaatuinen Suomessa ja antaa todella tarkat lukemat eri säätökohtiin. 

Moni voi ajatella, että onko se juuri noin tarkkaa hommaa pelkkä pyörällä ajo. No, ei se välttämättä olekaan, mutta on aika paljon mukavampi ajaa 180 km, kun penkki ei paina (juuri sinne) ja hartiat eivät aivan kohtuuttomasti mene jumiin ennen juoksua.

Voin ihan vilpittömästi suositella mittausta kaikille ja vaikka moni "kaikki tietävä pyörilijä" osaakin säätää pyörän, kannattaa ainakin tarkistaa omat mittaukset; Voipahan sitten paistatella ja sanoa, "minähän sanoin". Minulla muutoksia tuli penkin ja tangon korkeuteen sekä penkin ja tangon väliseen etäisyyteen. Kuvissa näkyy kuinka paljon pyörän alkuperäiset asetukset ovat pielessä koneen suosituksiin. Ihan noin "korkealle" en ole vielä satulaa laittanut vaan 5mm vielä puuttuu. Olimme toukokuun alussa leirillä Mallorcalla ja siellä oli hyvä totutella säätöihin, joskin ekat 1000 km siihen meneekin.

 


Uusi maatiepyörä Cervélo S5 istui heti kuin hanska käteen. Saapa nähdä tuleeko tempopyörällä edes ajeltua kesän aikana. Laitan iltasella kuvia, mistä säätämisessä on kyse. Nyt pipo päähän ja juoksemalla salille,ennen kuin Bodybalance alkaa.  
         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti