keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Hawaijin Ironmanin avajaisparaati
Valmistautumassa paraatiin
Tänään tuli koettua tapahtuma, jollaista ei ihan joka paikassa näe ja koe. Kisojen avajaisparaati oli mahtava kokemus, kun marsimme Suomen lippua kantaen ja tuhanisien ihmisten iloisesti tervehtien Alii Dr rantakatua läpi Konan kaupungin. Täytyy tunnustaa, että taidamme olla nykyään triathlonin kääpiömaita, sillä monilla mailla oli usean kymmenen urheilijan muodostamat joukkueet. Suomen joukkueen muodosti Team Hurula.Chrissie Wellington

Kisa Expo -alue oli ihan uskomaton. Siellä oli esillä kaikki lajin huippuvalmistajat ja entisiä ja nykyisiä huipu-urheilijoita näkyi useita. Oli hienoa tavata ja keskustella Mark Allenin miehen, joka on muistaakseni kahdeksan kertaa voittanut Hawaijin Ironmanin. Hän lähetti terveisiä Suomeen ja tottakai kovalle kilpakumppanilleen Pauli Kiurulle.
Muita bongattuja olivat Paula Newby Fraser ja Chrissie Wellington. Hawaijin Ironman on jo oheistapahtumillaan näyttänyt olevansa ainakin kaksi kertaa suurempi, kuin aiemmin kokemani Ironmanit. Palokuntakin oli päässyt mukaan paraatiin.

Yksi asia, jota täällä ei voi kun ihmetellä, on vapaaehtoisten määrä. Tänään rekisteröinnin yhteydessä yhdessä huoneessa oli laskujeni mukaan yli 50 vapaaehtoista ja homma toimi todella sutjakkaasti. mihinkähän Suomesta on hävinnyt vapaaehtoiset työntekijät? Kari kertoi, että täällä eläkeläiset ihan odottavat tätä tapahtumaa vuoden kohokohtana ja sitä, että he pääsevät työskentelemään kisaorganisaatioon. Toki vapaaehtoisina työskentelevät monet muutkin kuin eläkeläiset.
 

Tänään sain myös ehkä maailman kalleimman repun ja silti halutuimman. Reppu piti sisällään jos jonkinmoista ja huomenna pääsenkin jo virittelemää kisanumeroa.
 Expossa vierailin myös Cervelon teltalla ja kysyin mekaanikolta takajarrun säätämisestä. Kaveri kysyi, että olenko kilpalija ja kun vastasin myöntävästi, hän pyysi minua tulemaan huomenna teltalle. He säätävät ja virittävät pyöräni huippukuntoon ja se kuuluu palveluna Cervelo kuskille. Tuli vähän Pro-olo, ihan kuin tallikuski. Eli en maksanut turhasta, kun ostin Cervelon. Niin ja olihan siellä esillä myös huippumalli P5, josta voi kirjoittaa joulupukille.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti