perjantai 11. lokakuuta 2013

Pyörän ja varusteiden virittelyä, rantaelämää ja pastaparty

Torstai on kulunut pyörää viritellessä ja rantaelämästä nautiskellen. Minä en rannalla viitsinyt olla kuin puoli tuntia, mutta Ulla ja Mika viettivät White Sand Beachillä koko aamupäivän. Pyörään tarvitsee laittaa numerolappu, Hawaii Ironman tarra ja huomenna vielä geelit kiinni tankoon. Numerosysteemit ovat täällä vimpan päälle, kun vielä kilpailunumerokin painetaan käsivarteen, on näkyvyys varmistettu. Kuten kuvasta näette, on täällä käytössä kaikkiaan viisi varustepussia:
1.    varusteet, jotka jätetään ennen uinnin lähtöä ja saadaan kun tulet maaliin
2.    pyöräilyosuudella tarvittavat varusteet
3.    juoksuosuudella tarvittavat varusteet
4.    Haville eli pyörän 1/2 matkaan  toimitettava oma eväspussi (nämä pari viimeistä ei ole pakollisia)
5.    juoksuun kääntöpaikalle, josta maaliin noin15km oma eväspussi
 
 
Tästä se sitten lähtee eli varusteet alkavat olla kunnossa, toivottavasti renkaat kestää. Kaikki renkaat olen vaihtanut uusiin ja pyöräkin on säädetty viimeisen päälle eli tarvitse muuta kuin polkea. 

Jos aiot kokeilla triathlonin täysmatkaa niin tässä pyörämatkan evääksi. Geelejä kuluu noin 10 pussia ja lopuksi on varattu nuo oranssit ja tummemmat pussit, jotka sisältävät myös kofeniinia, valitettavasti kahvilla ei ehdi käymään. Energiapatukoita pakkaan mukaan neljä ja loput saan huoltopaikoilla. Mitäpä luulette haluttaako illalla jotain muuta kuin geeliä ja urheilujuomaa...

 
 
Rantalomalla
Mika nautiskeli aamupäivän rantaelämästä uimalla kilpaa kilpikonnien kanssa. Kilppareita White Sand beachilla näkee usein ja tänään Mika bongasi neljä. Joku mies oli pyydystänyt mustekalan ja Mika oli siihenkin käynyt tutustumassa. Mika saa hyvää englanninkielen harjoittelua, kun juttelee ihmisten kanssa. Olisipa itsekin osannut tuossa iässä jo noin hyvin englantia. Ei olisi ”berttahelana” (salanimi) uskonut, kuinka hyvin minäkin maailmalla englanninkielellä pärjään, kun keskittyi opetuksessaan vain oikeisiin sana- ja aikamuotoihin. No, ehkä en ollut luokan terävin kynä siinä lajissa. Puntti osasi paljon paremmin, mutta hänhän vain näytteli osaavansa. Onneksi opetus on siitä kehittynyt huimasti. Lapset ovat oppineet tulemaan toimeen vieraalla kielellä ja mikä tärkeintä, uskaltavat sitä käyttää.

 
Pasta Party
Illan ohjelmassa oli pasta partyt, joka oli jälleen mukava kokemus. Puistoon on mahdutettu ruokailutilat ainakin 3000 - 4000 triathlonistille ja heidän tukijoukoilleen. Suomalaisiakin näkyi paikalla ja ruoka teki kauppansa. Aamulla alkaa varusteiden lopullinen kasaaminen pusseihin, pyörän ja varusteiden vienti vaihtopaikalle alkaa klo 12. Se on jälleen oma show, ei vain, täällä se menee hienosti, kun jokaisella on oma vapaaehtoinen työntekijä ohjaamassa.  

 
 
 

1 kommentti: