maanantai 29. joulukuuta 2014

Puolen vuoden hiljaisuus päättyy, kaikki on niin kuin ennenkin!

Raflaava otsikko on samalla anteeksipyyntö siihen, kun tämä blogi on ollut telakalla jo niin pitkään. Tänään testasin Akin uutta MacBookia ja kirjauduin sivulle. Hupsista, lukijoita on riittänyt, vaikka tekstiä on puuttunut, hävettää...

Kuten otsikosta huomasitte on elämäntapa säilynyt samanlaisena kuin ennenkin, ehkäpä vähän määrätietoisempana ja suunnitelmallisempana kuin aiemmin. Muutosta viime talveen on tullut sen verran, että nyt minulla ei ole tavoitteena suorittaa opiskeluita pelkkä opettaminen riittää. Samalla on aikaa riittänyt enemmän myös urheiluun. Syksy meni pimeydestä "nauttien", Kuopiossa paistoi aurinko kokonaiset 12 minuuttia marraskuussa. Onneksi talvi tuli joulun mukana ja nyt on jo päästy hiihtämäänkin.

Syksyn urheilullinen päätapahtumia olivat Masters-uinnit Porissa ja Jyväskylässä. Uintivauhtini oli yllättäen parantunut ja teinkin Porissa ennätykseni kaikilla matkoilla. Nämä olivat siis ennätyksiä kautta aikojen, myös junnuajat mukaan lukien, oliskohan pitänyt treenata jo nuorempana? No siitähän se nälkä kasvoi ja Lonkan Ekin ohjauksessa olemme kokoontuneet pari kertaa viikossa uimahallille opettelemaan uinninsaloja. Aika ja sekkari näyttää sitten, miten homma on onnistunut. Sen verran voin paljastaa, että ensimmäistä kertaa on ollut järki mukana harjoittelussa ja tulokset tulevat olemaan sen mukaisia. Valmennuksesta ei ainakaan homma jää kiinni, nyt on kaikki kiinni minusta itsestäni. Triathlon ei ole pelkkää uintia, mutta jos uinti kulkee, niin se on minulle merkki hyvästä fyysisestä kunnosta ja samalla myös muut lajit tuntuvat helpolta.

Triathlonin ongelma on monesti se, että tulee helposti harjoiteltua sitä lajia, missä on hyvä. Näin varmaan myös minulla. Itse olen kuitenkin yrittänyt jakaa harjoittelun vuodenaikojen mukaan ja uinti vähenee sitten, kun juoksu ja pyöräilyharjoittelu kasvavat. Kuntosaliharjoittelu on myös ollut mukavaa ja kehittävää, koska olen hakenut siihen rohkeasti muutoksia ja monipuolisuutta. Siellä sitä on tullut Joogassa ja Bodybalancessa ähistyä ja voin kertoa, että hyvältä on tuntunut. Eilen opin jo käsillä seisonnankin ja se on minulla valtava edistys, oman kehonhallintaan.

                                                           
Pikku eroja pompussa!

Vuoden 2015 odotusta

Pari päivää ja vuosi vaihtuu, toivottavasti uusi vuosi tuo mukanaan hyviä kokemuksia ja onnistumisia. Kilpailukalenteri on aikalailla valmis, mutta vielä en ole ihan lopullista ilmoittautumista Ironmaniin tehnyt. Päätavoite on kuitenkin Routsin MM-kisat kesäkuussa ja Suomessa on tavoite tietenkin Kuopion kisassa ja Finntriathlonin tapahtumissa. Kauhee pyöräkuumekin piinaa ja siitä ei liene parane muuten kuin ostamalla. Master-sarjoissa ei voi antaa kalustossa etumatkaa ja auton vaihtoahan voi aina siirtää tuonnemmaksi. Kiva oli kirjoitella, toivottavasti oli kiva lukeakin. Pitäisikö tehdä uuden vuoden lupaus blogin viikkotaisesta päivittämisestä. Jaksaisitteko lukea? Hyviä ja urheilullisia sekä lukemiselämyksiä (ainakin yksi kirja) sisältäviä välipäiviä kaikille.

Joulu ulkoilua Puijolla


Ps. Akin kommentti tuohon otsikkoon: Mikään ei ole niin kuin ennen lihaskunto-, liikkuvuus- ja kehonhuoltoharjoittelu on aivan eri tasolla kuin aiemmin. Oma kommentti: Niin myös uintiharjoittelu...siis onko mikään niin kuin ennen, kas siinäpä kysymys.    

 

         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti